Szukaj na tym blogu

sobota, 22 stycznia 2011

Łazanki zapiekane z mięsem i kapustą

Danie na 5 osób:
- mąka pszenna:                        400g
- jaja (2szt.):                             100g
- woda:                                    100cm3
- kapusta kwaszona:                 600g
- wieprzowina bez kości:          400g
- cebula:                                  120g
- tłuszcz:                                  100g
- bułka tarta:                             25g
- sól i piepsz:                    do smaku

Sposób wykonania:
Z mąki, jaj i wody przyżądzić łazanki (lub ugotować kupne) ugotować. Kapustę ugotować do miękkości, lekko odcisnąć, posiekać. Mięso pokroić w kostkę i udusić z cebulą, dodać do kapusty, przyprawić do smaku. Do wysmarowanej tłuszczem i wysypaną tartą bułką brytwanny kłaść warstwami łazanki i nadzienie, zapiec.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz