Danie na 5 porcji:
- papryka (15szt.): 750g
*Nadzienie:
- ryż: 150g
- wieprzowina bez kości: 200g
- cebula: 100g
- tłuszcz: 75g
- sos pomidorowy: 400g
- zielona pietruszka: 10g
- sól i pieprz: do smaku
Sposób wykonania:
Paprykę umyć, oczyścić z nasion. Ryż ugotować na półsypka. Mięso zmielić, dodac do przestudzonego ryżu. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na tłuszczu, dodac do ryżu i mięsa, przyprawić do smaku solą i pieprzem, napełnić paprykę. Nadziną paprykę ułożyć w naczyniu, zalać sosem pomidorowym i dusić do miękkości. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz