Danie na 5 porcji:
- papryka (15 szt.): 750g
- nadzienie: * marchew: 200g
* pietruszka: 100g
* cebula: 250g
- koncentrat pomidorowy: 70g
- olej: 70g
- pieprz: do smaku
- cukier: do smaku
- kwas cytrynowy: do smaku
- zielona pietruszka: do smaku
Sposób wykonania:
Owoce papryki oczyścić z nasion, dokładnie wymyś. Nadzienie: warzywa umyć, obrać, marchew i pietruszke pokroić w słupki, cebulę w grubą kostkę, podsmażyć na oleju, do uduszonych ważyw dodać koncentrat pomidorowy, krótko poddusić i przyprawić do smaku, a następnie napełnić owoce popryki.
Nadziana poprykę ułożyć w brytwannie, podlać olejem i wywarem lub rosołem, dusić pod przykryciem do miękkości.
Podawać na goraco z dodatkiem ryżu lub na zimno jako przekąskę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz