Szukaj na tym blogu

niedziela, 23 stycznia 2011

Śledz po japońsku

Danie na 5 porcji:
- filety śledziowe:                               100g
- jaja (5szt.):                                      250g
- groszek zielony:                               200g
- ogórek kwaszony lub świeży:             50g
- cebula:                                            100g
- majonez:                                         100g
- papryka
- cukier
- ocet 6%

Sposób wykonania:
Jaja ugotować na twardo, obrać. Groszek odcedzić, osączyć. Cebulę i ogórki pokrajać w krążki. Groszek wymieszać z częścią majonezu i ułożyć z niego podstawę na półmisku. Jaja owinąć filetami śledziowymi, ustawić na postumencie z groszku. Udekorować krążkami cebuli opruszonej papryką, plastrami ogórka oraz oszprycować majonezem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz